Kort om oss: Atria Out of home 

Ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Ridderheims, Sibylla och Gourmet Service.

Vi är en stolt måltidsleverantör med egen produktion i Sverige och Finland. Vi erbjuder ett brett sortiment med fokus på protein av kött, fågel, fisk och vegetariskt men också goda tillbehör. Vi tror på “Good food – better mood”. För oss innefattar det hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Vi levererar trygg mat som producerats på ett ansvarsfullt sätt och som ger välmående och inspiration till våra kunder.

Vi erbjuder även en stor del klimatsmart protein som till exempel kycklingprodukter. Idag finns både strimlad kycklingkorv med morot, kycklingköttbullar och färsbiff kyckling/nöt som varianter på mer traditionellt sett fläsk- och nötköttsbaserade produkter. Produkterna är klimatberäknade av RISE. 

Arbetet med att utveckla ett så hållbart sortiment som möjligt, både när det gäller variation, ingredienser och näring, är ständigt pågående. Vårt mål är att ligga i framkant i utvecklingen av morgondagens innovativa, goda mat och att ta ett ansvar för både produkten, jordklotet och människan.

Vårt hållbarhetsarbete: Alla är med!

Som ett ledande matföretag måste vi ta ansvar. Det lyckas vi med genom att bryta ner vårt hållbarhetsarbete till alla olika affärsdelar och funktioner. Det är inte bara på ledningens agenda. Det kan handla om små saker som att släcka ner lokaler som inte används eller stänga dörren ordentligt till ett kylrum, till stora saker som att byta från olje- till pelletspanna och övergå till 100% grön el.

Vi utvecklar vårt ansvar genom nedan tre fokusområden:

Planet: Vi ska minska vår miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. ​En koldioxidneutral livsmedelskedja är vårt främsta mål.

Product: Vi ska ha världens renaste, säkraste och mest transparenta livsmedelskedja med fokus på djuromsorg.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete: Vårt ansvar (atria.se)