Kort om oss: Fontana är ett svenskt familjeföretag. Sedan 1978 ser vi till att god mat från Grekland, Cypern och länderna kring Medelhavet finns i Sverige. Halloumi, fetaost, oliver och olivoljor har följts av vår egen Grilloumi och röror som tzatziki och hummus. Det naturliga, generösa grekiska köket är vår grund, men vi letar ständigt efter nya smakupplevelser. Det ska vara enkelt och hållbart att dela det goda.

Om vårt hållbarhetsarbete

Ända sedan starten har familjen Papadopoulos arbetat för ett hållbart samhälle som värnar om människa, djur och natur – även långt innan ordet hållbarhet hamnade i fokus. Vi arbetar med genomtänkt producerade och hälsosamma produkter. Vi känner och bryr oss om våra lokala leverantörer, både de grekiska och de svenska. Till vår stora glädje har Fontana fått utmärkelsen Great Place To Work sex år i rad sedan 2017. Den tänker vi arbeta för att behålla.

Mindre plast, ingen palmolja och bättre transporter

Vi arbetar oavbrutet för att hitta smartare transportvägar från södra Europa. Just nu är sjövägen det bästa alternativet. Alla våra produkter är fria från palmolja och där vi måste använda soja är den ansvarsfullt producerad. Vår kartläggning för att uppnå ett minskat klimatavtryck i linje med Parisavtalet är en bra bit på väg. Ett annat viktigt hållbarhetsområde är förpackningsstrategin, där vi till exempel fokuserat på att minska mängden plast i burkar och emballage. 

Frixos stiftelse stöttar entreprenörer

2015 startade Fontanas grundare Frixos en stiftelse för att stötta svenska entreprenörskap som främjar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och motverkar utanförskap. Fontana drivs idag av andra generationen Papadopoulos, syskonen Loizos och Corina som arbetar vidare enligt samma hållbarhetsvision: Att göra varje dag godare och mer hälsosam för våra kunder och för naturen.

Fontanas fokus bland FN:s hållbarhetsmål
God hälsa och välbefinnande

Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Hållbar konsumtion och produktion

Bekämpa klimatförändringar

Läs mer om Frixos Stiftelse: Frixosstiftelse