Annas recept är med när 100 skolor och förskolor tävlar med Arla Grilling Cheese!

Just nu pågår tävlingen där 100 kockar i skola och förskola ska dela med sig av sina bästa vego-recept med Arla® Pro Grilling Cheese. Första pris är en hel servering av Grilling Cheese till skolan/förskolan samt kockrockar i barnstorlek att använda när barnen bjuds in i köket. De fem bästa recepten väljs ut av en expertjury och publiceras i receptbanken på kund.arla.se samt i Arla® Pro Recept-appen. En omröstning för att hitta det vinnande receptet kommer påbörjas nom kort.

Anna Brauner på Engelska Förskolan Norra Djurgårdsstaden är en av 100 utvalda kockar som är med i Arlas tävling. Här nedan är receptet till hennes tävlingsbidrag  ”Tacoinspirerad Arlas Grilling Cheese med grön ärtguacamole och majsplätt”. Barnen älskade det, berättar Anna glatt! Följ Anna på Instagram @kalaskockan för mer inspiration. 

Taco inspirerad Arlas Grilling cheese med ärtquacamole och majsplätt

10 portioner

Ingredienser Taco Grilling Cheese

1 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 msk mald spiskummin
1  msk mald koriander
1 msk  vitlökspulver

1 tsk chilipulver
500 gr Arlas grilling cheese
½ dl rapsolja (till stekning)

Ingredienser Majsplättar
100 gr Arlas grilling  cheese10 dl majskorn
1 ägg

1 gul lök i 4 bitar
1 dl ströbröd

2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1/2 dl rapsolja till stekning

Ingredienser Ärtguacamole
200 gr tinade gröna ärtor
2 klyftor riven vitlök

½ röd chilifrukt med eller utan kärnor
Saften av en ½  lime
3 msk Arlas creme fraiche 34%
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200*, varmluftsugn
2. Blanda kryddorna till taco osten i en stor bunke
3. Skär osten i kuber ca 2×2 cm eller den form du vill ha dem i
4. Blanda ner osten i kryddblandningen och skaka runt till all ost blivit kryddad
5. Bred ut osten  på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ringla rapsolja över,
    ställ åt sidan så länge
6. Mixa alla ingredienserna till majsplättarna en krämig smet och låt svälla i 5 min
7. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma ca 20 st plättar, 
    5 cm i diameter och en knappt 1 cm tjocka, ringla rapsolja över 

8. Sätt in båda plåtarna, osten och majsplättarna i 200* varmluft och grädda i
     ca 13 min
9. Mixa alla ingredienser till den gröna ärtguacamolen till en slät kräm

10. För matigare, servera gärna med ett ris till
11. För frasigare, bryt gärna några tortillachips och strö över

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email