Nu lanserar vi Hållbarhetsskolan!

Det finns väldigt mycket bra information om hållbarhet, miljömärkningar och cirkulär ekonomi tillgängligt på diverse webbsidor. Vi upplever att man behöver besöka väldigt många olika sidor och ändå är det svårt att få en bra översyn. På hallbarhetsskolan.se har vi sammanställt de vanligaste miljömärkningarna som förekommer i Sverige, samt allmän info om cirkulär ekonomi, miljöledningssystem, matsvinn m.m.

Hållbar utveckling är en del av läroplanen och tanken är att Hållbarhetsskolan ska vara ett smidigt hjälpmedel för barn & ungdomar i sin utbildning samt en bra guide för föreningar, organisationer och företag i deras hållbarhetsarbete.

Nytt avtal med Renault!

Är ditt företag ansvarsfullt? Låt andra se det! Kör 100 % eldrivet.

Renault var först med att satsa på elbilar och cirkulär ekonomi för tio år sedan och nu är företaget ledare på elbilsmarknaden i Europa och har en ledande position även inom den cirkulära ekonomin med Re-Factory i Flins. 

Att hantera hela batteriets livscykel innebär att man påskyndar användningen av effektivare batterier med låga koldioxidutsläpp – men fortfarande finns ett viktigt steg att ta innan batterierna återvinns, återanvändning eller rekonditionering av dem.

Med utbudet av elbilar från Renault får du utmärkt energieffektivitet utan att kompromissa med prestandan. Vårt mål är att hjälpa dig utveckla verksamheten samtidigt som du bidrar till att skapa en bättre miljö.

Vi har valt Renault som leverantör av elbilar & hybridmodeller. De har ett brett utbud av fordon som passar våra anslutna verksamheters olika behov. Från en eldriven Zoe eller Clio till hemtjänstpersonal, till minibussen Trafic Passenger med upp till 9 säten som passar bra för LSS & HVB-verksamhet. Dessutom flera varianter av transportfordon för vaktmästare och fastighetsskötare samt tjänstebilar både med 100% eldrift eller som hybrid för personal som reser mellan olika verksamheter.

Annas recept är med när 100 skolor och förskolor tävlar med Arla Grilling Cheese!

Just nu pågår tävlingen där 100 kockar i skola och förskola ska dela med sig av sina bästa vego-recept med Arla® Pro Grilling Cheese. Första pris är en hel servering av Grilling Cheese till skolan/förskolan samt kockrockar i barnstorlek att använda när barnen bjuds in i köket. De fem bästa recepten väljs ut av en expertjury och publiceras i receptbanken på kund.arla.se samt i Arla® Pro Recept-appen. En omröstning för att hitta det vinnande receptet kommer påbörjas nom kort.

Anna Brauner på Engelska Förskolan Norra Djurgårdsstaden är en av 100 utvalda kockar som är med i Arlas tävling. Här nedan är receptet till hennes tävlingsbidrag  ”Tacoinspirerad Arlas Grilling Cheese med grön ärtguacamole och majsplätt”. Barnen älskade det, berättar Anna glatt! Följ Anna på Instagram @kalaskockan för mer inspiration. 

Taco inspirerad Arlas Grilling cheese med ärtquacamole och majsplätt

10 portioner

Ingredienser Taco Grilling Cheese

1 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 msk mald spiskummin
1  msk mald koriander
1 msk  vitlökspulver

1 tsk chilipulver
500 gr Arlas grilling cheese
½ dl rapsolja (till stekning)

Ingredienser Majsplättar
100 gr Arlas grilling  cheese10 dl majskorn
1 ägg

1 gul lök i 4 bitar
1 dl ströbröd

2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1/2 dl rapsolja till stekning

Ingredienser Ärtguacamole
200 gr tinade gröna ärtor
2 klyftor riven vitlök

½ röd chilifrukt med eller utan kärnor
Saften av en ½  lime
3 msk Arlas creme fraiche 34%
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200*, varmluftsugn
2. Blanda kryddorna till taco osten i en stor bunke
3. Skär osten i kuber ca 2×2 cm eller den form du vill ha dem i
4. Blanda ner osten i kryddblandningen och skaka runt till all ost blivit kryddad
5. Bred ut osten  på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ringla rapsolja över,
    ställ åt sidan så länge
6. Mixa alla ingredienserna till majsplättarna en krämig smet och låt svälla i 5 min
7. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma ca 20 st plättar, 
    5 cm i diameter och en knappt 1 cm tjocka, ringla rapsolja över 

8. Sätt in båda plåtarna, osten och majsplättarna i 200* varmluft och grädda i
     ca 13 min
9. Mixa alla ingredienser till den gröna ärtguacamolen till en slät kräm

10. För matigare, servera gärna med ett ris till
11. För frasigare, bryt gärna några tortillachips och strö över

Nytt avtal med LäroMedia

Vi är glada att kunna presentera LäroMedia som ny leverantör till Handla Hållbart! Handla Hållbart har valt LäroMedia som leverantör då de har ett uttalat synsätt på kvalitét och miljöfrågor samt ställer krav på sina leverantörer i denna fråga. De är Sveriges största leverantör av Läromedel och böcker. 270 av Sveriges 290 kommuner har valt Läromedia som samarbetspartner

LäroMedia Bokhandel är ett modernt distributionsföretag där enkelhet, kvalitét och miljöfrågor går hand i hand, och där du hittar all typ av litteratur. Både klassiska tryckta och digitala läromedel från bl.a Sanoma Utbildning, Gleerups, Natur & Kultur, Beta Pedagog samt Studentlitteratur. Lägg där till fack- & skönlitteratur från över 2000 förlag.

Som avtalskund erbjuds ni förutom rabatter och särskilda kampanjerbjudanden även möjlighet att kunna dela upp era beställningar på de enheter, arbetslag, stadier och ämnen som ni önskar. Det skapar enkelhet i arbetet vid uppackning, kontroll och sortering av varorna. Vi märker varorna och fakturerar enheterna enligt era önskemål. LäroMedia Bokhandel – EN bokhandel, ALLA böcker!

Nytt avtal med Elgiganten Företag

Vi välkomnar Elgiganten Företag som ny leverantör. Avtalet gäller både data, tv & telefoni, vitvaror, hushållselektronik i fysiska butiker & webbhandel samt ett betydligt bredare sortiment av professionella produkter såsom projektorer, kopiatorer, industritvättmaskin & torkskåp m.m. inom Företagsavdelningen.

Vi har valt att samarbeta med Elgiganten Företag som är en av nordens största elektronik & vitvarukedjor. De sticker ut i branschen med sitt tydliga hållbarhetsarbete i allt i från återanvändning & återvinning av returnerade produkter, till plastbantning och miljöeffektiva transporter. Sedan 2017 finns Elgiganten Foundation, en stiftelse som årligen delar ut pengar och stöd för att inkludera fler i den tekniska utvecklingen. Syftet är att ta ett större samhällsansvar enligt FN:s hållbarhetsmål om minskad ojämlikhet.

Som företagskund hos Elgiganten Företag erbjuder vi dig en personlig säljare som kan hjälpa dig med allt från rätt diskmaskin i lunchrummet till företagets abonnemang och telefoner.

Vår vision är att alltid finnas nära dig som kund och vara en totalleverantör för din verksamhet. Alla känner till våra låga priser. Men vi tycker att fler borde känna till att vi även gör det billigare och mer effektivt för företag att göra sina inköp. Vi har specialistutbildade företagssäljare vars uppgift är att hjälpa dig och ditt företag med era inköp. I tillägg disponerar vi specialister per produktområde, installatörer och supporttekniker. Allt för att ge ditt företag bästa möjliga service och uppföljning. 

Vi har valt att stödja Maskrosbarn

Vi har valt att stödja Maskrosbarn och deras fantastiska arbete. 500 000 barn i Sverige har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller som utsätter dem för våld. Barn som har det svårt hemma upplever dessutom ofta julen som extra ensam och ångestfylld. Sedan 2005 har barnrättsorganisationen Maskrosbarn arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för dessa barn. Läs mer om deras arbete på www.maskrosbarn.org

Nytt avtal med AltGrönt

AltGrönt är en av Sveriges mest välsorterade och helt ekologiska leverantör av frukt & grönt. Hos AltGrönt är allt grönt. Förutom färsk frukt & grönsaker så har de ett stort sortiment av kolonialvaror, frysvaror, mejeriprodukter samt även en del ekologiska städprodukter & tvättmedel. Produkterna tas i mesta möjliga mån från Sverige, men egen import sker också från noggrant utvalda producenter i europa och övriga världen. AltGrönts största kundgrupp finns inom förskola & skola så de är mycket flexibla och levererar till både små & stora verksamheter.

Nytt inköpsavtal med MatHem.se

Vi kan nu glädjande presentera mathem.se, Sveriges snabbast växande matbutik på nätet som ny leverantör. MatHem.se har ett stort miljö- och hållbarhetsfokus och vann utmärkelsen Årets Ekobutik 2018. Hos MatHem.se kan man beställa en fruktkasse till personalrummet, hela veckans matbehov för en mindre vårdverksamhet och förskola och dessutom är det väldigt smidigt för hemkunskapslärarnas inköp varje vecka. Inom HVB, LSS, hemtjänst och äldreomsorg har MatHem.se stor erfarenhet av att packa matkassar som levereras direkt till brukare. Genom deras partnersamarbete så är det också möjligt att beställa ca. 2.000 artiklar från Clas Ohlsons sortiment på Mathem.se

Vi välkomnar Handicare som ny leverantör

Vi gör vardagen enklare, det är Handicares slogan. Som ledande leverantör av smarta hjälpmedel förenklar Handicare livet och gör arbetet smidigare för både brukare och personal inom vård & omsorg. Mobila lyftar och lyftselar. Manuella förflyttningsmedel som glidlakan och ”turners” samt toalettförhöjare, sitsar och armstöd är exempel på smarta hjälpmedel från Handicare.  Även fastighetsanpassningar som trapphissar och fordonshjälpmedel finns i sortimentet.

Nytt avtal med Care of Sweden

Vi kan stolt presentera ett unikt samarbetsavtal med en av landets största leverantörer av madrasser till vården. Care of Sweden har i 20 år levererat säkra och innovativa lösningar så att vården kan uppnå bästa möjliga kliniska och ekonomiska resultat, med sitt sortiment av olika madrasser, positioneringskuddar och dynor som används som hjälpmedel för att förebygga och behandla trycksår. Genom vårt avtal kan ni som vårdgivare köpa utrustning med förmånliga rabatter.

Nytt inköpsavtal med IKEA

I mer än 75 år har IKEA jobbat för att skapa en bättre vardag för de många människorna. IKEA möbler är väldesignade, funktionella, mer hållbara och prisvärda. På IKEA hittar du allt för företagets alla rum – en helt ny inredningslösning eller en säsongsanpassning. Servetter, ljus eller nya kök.

Du kan göra allt själv men behöver inte
Det ska vara effektivt att handla till jobbet. Med IKEA servicetjänster för företag blir det enkelt från planering till leverans och montering. Du kan boka ett möte, ringa eller maila för personlig hjälp, planering, stöd och handledning under hela köpprocessen. IKEA företagssäljare och inredare hjälper dig.

Ta del av vårt avtal med IKEA
Som ansluten till Handla Hållbart kan du handla förmånligt på IKEA. Ta del av förmånen genom att alltid betala dina inköp på IKEA med ett IKEA företagskonto kopplat till Handla Hållbart. Erbjudandet gäller i samtliga IKEA varuhus, webbutik och på IKEA Family priser. Logga in för att läsa mer och ansöka om IKEA företagskonto

Nytt avtal med AddSecure

AddSecure erbjuder digitala säkerhetslösningar. Bland annat Skolsäkerhet och Personsäkerhet. ”Skolsäkerhet” som är en säker, flexibel och tillförlitlig kommunikationslösning, som kan hantera och reagera på alla typer av alarm. ”Personsäkerhet” riktar sig mot yrkesgrupper som har en ökad risk för att utsättas för hot och våld. Det kan vara ensamarbeten där man plötsligt hamnar i en utsatt situation. Eller yrken där hot dessvärre är återkommande inslag. Larmen kan triggas manuellt från mobila personlarm, stationära larmpaneler eller automatiskt från andra larmsystem. Addsecure säkerställer att rätt personer får rätt information vid rätt tidpunkt och att rätt åtgärder och säkerhetsnivåer aktiveras.

Välkommen Tyra – den kompletta förskoleappen

Tyra eller ”Tyraappen” i folkmun har på bara några år blivit den mest populära förskoleappen och används på över 1000 förskolor i Sverige. Med Tyra underlättas pedagogernas arbete vid exempelvis dokumentation, i kommunikationen med vårdnadshavare. Funktioner som schema, blogg och inräkning är ett urval av de moduler man kan välja att använda i appen. Smart, Digitalt & hållbart!

Kontakta oss på Handla Hållbart för att ta del av vårt förmånliga avtal med Tyra. 

Nytt avtal med Fortnox

Småföretagarens bästa vän! Ja så presenterar sig Fortnox. Med Fortnox webbaserade plattform löser du din administration och finansiering enkelt & effektivt. Förutom populära program för t.ex. fakturering, bokföring, löner och utläggshantering finns många branschspecifika lösningar integrerade i plattformen.  Ordning och reda på  ekonomin är en bra grund för ett hållbart företagande.

Information från OneMed gällande aktuell situation kring Corona

Coronavirusets (2019-nCoV) utbrott och spridning har skapat en situation där den globala efterfrågan av medicinsk skyddsutrustning ökat väsentligt. Samtidigt är det störningar i produktionen av dessa produkter då de produceras i länder och regioner som drabbats hårt av Corona-situationen samt att vissa länder inför restriktioner kring export av skyddsutrustning. 

Fortsatt en tuff situation gällande artiklar direkt kopplade till covid-19 i närtid. Vi ser dock en viss förbättring på medellång sikt gällande vissa produktgrupper vilket kan ses i den uppdaterade statustabellen nedan som även ger vår forecast på kommande månaders situation. I de fall vi finner alternativa leverantörer och produkter så kommer vi fortsatt diskutera med våra kunder om vi ska välja att agera på de möjligheter som uppstår, även om kostnaderna är högre än de normala marknadspriserna samt att betalningsvillkoren ser annorlunda ut än de brukar.

Alla beställningar av Corona-specifika produkter kontrolleras före tilldelning sker. Detta görs för att säkerställa att de volymer som finns tillgängliga inte försvinner på ett fåtal stora beställningar. Denna automatiska kontroll av beställningar kan leda till mindre, eller till och med annullerade, ordrar jämfört med efterfrågade/beställda volymer.

Vår bedömning för veckan är känslig för ytterligare exportrestriktioner eller liknande inblandning från länder eller regioner som vill kontrollera flödena av skyddsutrustning. 

Vi uppskattar fortsatt den konstruktiva dialog vi har med både kunder och leverantörer och vi gör allt vi kan för att stödja våra kunder i deras samhällsbärande uppdrag.

Information från AllOffice gällande aktuell situation kring Corona

Prisjustering på engångshandskar, skyddsutrustning och desinfektionsprodukter med anledning av Covid-19. 

Vi vill börja med att tacka för gott samarbete och tålamod under den senaste tiden. Vi är ledsna för att vi inte kan leverera allt som kommit beställningar på eller ge mer precis leveransinformation. 

Våra leverantörer jobbar för högtryck för att producera efterfrågade produkter. Utdrag från en av våra stora leverantörer på desinfektionsprodukter: 

Även om vår produktionskapacitet nyttjas maximalt kan vi inte möta den enorma efterfrågan som nu råder. Beställnings-volymerna är mångdubbla mot normalt.  För att öka produktionskapaciteten medverkar vi nu till att ställa om tre olika produktionsanläggningar i Dalarna, Stockholm respektive Skåne. Från april tillverkar dessa nya enheter DAX Handtvål och DAX Handdesinfektion. Fördelen är att vi kan öka utbudet märkbart, men till en något högre kostnad än på våra egna enheter.  Vi har minimala lager och köper idag etanol, isopropanol, flaskor, pumpar och andra komponenter till dagliga marknadspriser. Det råder brist på flera av dessa insatsvaror, och som ett resultat upplever vi påtagliga prisökningar. Nedan visas prisutveckling på etanol de senaste sex månaderna, som ett exempel. Att priset på isopropanol i år stigit 233% i år är ett annat exempel.

Mot bakgrund av ovan och den situation som råder idag på grund av pandemin Covid-19, är det nödvändigt för AllOffice att justera priserna. De nya priserna träder ikraft 20 april 2020. 

Det är viktigt för oss att betona att denna ökning inte är avsedd att öka våra egna marginaler utan endast för att täcka högre inköpspriser samt hanteringskostnader.   Då situationen uppstått till följd av Covid-19 hoppas vi att denna åtgärd blir tillfällig.  Om råvarupriser förändras avsevärt kommer vi att justera våra priser igen med kort varsel både upp och ner.

AllOffice prioriterar sjukvården, äldreomsorgen och andra utsatta områden för kommande leveranser.

Nytt samarbetsavtal med Valio

Handla Hållbart har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal med Valio Sverige. Valio är marknadsledare inom laktosfritt mejerisortiment och ligger i framkant när det gäller hållbart företagande. För sjunde året i rad valdes Valio till Finlands mest hållbara varumärke i undersökningen Sustainable Brand Index. Vi ser fram emot samarbetet och kan utlova inspiration, utbildning och förmånliga priser till er som är anslutna till Handla Hållbart.

Valios sortiment hittar ni hos:  martin&servera

Vi välkomnar Löfbergs som ny samarbetspartner

Vi är glada att kunna meddela att vi nu kan erbjuda ett hållbart kaffesortiment till er som är anslutna till Handla Hållbart. Vi har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal med Löfbergs. Hållbarhet har länge varit ett stort fokus för Löfbergs. I dag har hela sortimentet en certifiering, ekologisk, Fairtrade eller Rainforest Alliance. 

Löfbergs sortiment hittar ni hos: martin&servera samt Out of home  

Nytt leverantörsavtal med Hr. Björkmans Entrémattor

Vi välkomnar Hr. Björkmans Entrémattor som ny leverantör till Handla Hållbart. Redan 1993 startade Carl Johan Björkman sin verksamhet med att erbjuda uthyrning och tvätt av entrémattor. Sedan dess har företaget arbetat med visionen att vara den ledande leverantören när det gäller service, kvalitét och miljötänkande. Biogasdrivna bilar, solceller och unikt tvättsystem med 98% vattenåteranvändning har lett till flera fina utmärkelser för deras miljöarbete.